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U.S. Department 1200 New Jersey Avenue, SE
of Transportation Washington, DC 20590
Pipeline and Hazardous

Materials Safety

Administration MAY 2 5 2017

Ms. Rebecca Spaulding
Environmental Resource Center
101 Center Pointe Drive

Cary, NC 27513

Reference No. 17-0033

Dear Ms. Spaulding:

This letter is in response to your March 28, 2017, email requesting clarification of the Hazardous

Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180) applicable to the meaning of the word

“container.” Specifically, you ask whether “container” as used in § 173.306(a)(1) excludes other
* types of containers, such as aerosol cans.

The answer is no. The HMR do not specifically define the word “container.” However, it is
defined by Merriam Webster’s dictionary as, “one that contains [,] such as: a receptacle (such as
a box or a jar) for holding goods.” “Container” as it is used in § 173.306(a)(1) includes all
container types (except cigarette lighters), such as aerosol cans, that comply with the
requirements in § 173.306.

I hope this information is helpful. Please contact us if we can be of further assistance.

Sincerely,

T. Glenn Foster
Chief, Regulatory Review and Reinvention Branch
Standards and Rulemaking Division






